cotton candy flavour...

Monday, 30 April 2012

the road not taken..

sumber: favim

membuat pilihan itu satu perkara y bukan senang..
kerna kita bakal berhadapan sama ada pilihan kita itu betul @ salah...
kita x mampu mengundur masa untuk membuat pilihan itu semula..
tapi apa y kita boleh lakukan adalah jangan menyesali pilihan y telah kita buat..
tapi jadikanlah pilihan itu betul...
andai kesan nya tidak nmpk sekarag tapi percaya lah kita akan rasa pilihan itu betul pada masa mendatang...

P/s: perh.....berfalsafah pula sy disini..haha

Saturday, 28 April 2012

Contest Hebat : Happy 13th Birthday Ninie!!

thnks kepada adik ninie sbb jemput join contest nie...


bg sape2 mau join contest nie sila klik banner kat ats...
y kat bwh nie lak adiah sy buat adik ninie...
y bakal menyambut hari lahir y ke-13..




Saya ingin mengucapkan Selamat Hari Jadi kepada Ninie kerana.........
Sudah menjangkau usia remaja..hehe

 Bilakah Tarikh Lahir Ninie?
22 september 1999

AWARD

ok cik hanamiko d cnie saya amik awk nyer award..hehe..cantik bunga 2..
terima kasih tuk award nie...



Soalan...
  1. Best tak kenal hamba? (belum jumpa memanglah tak tahu.. ye dak? haha..)
  2. Jumpa blog hamba di mana? (adakah di tepi longkang? haha..)
  3. andai tuan hamba secara tidak langsung bertemu hamba.. apa tindakan tuan hamba?
Jawapan..

  1. Best le kenal tuan hamba kat blog nie..hehe
  2. Jumpe kat mana yer???? emmm..lupa lah jumpe kat ne..hehe..jgn marah..haha
  3. Tindakan saya??? emmm..jap nk pk...emmm...ntah x taw le sbb blm jumpe lagi kan..haha.. 

Friday, 27 April 2012

hasilnya

kami dh berjaya kutip hasil tanaman kami..hehe...kangkung kami sudah dikutip untuk dimasak...seronok rasa bila dpt kutip hasil tanaman sendiri...moga2 tanaman2 lain terus membesar n membuahkan hasil tuk kami kutip lagi..hehe

Tuesday, 24 April 2012

mia duniaku 1st giveaway

ok kali nie sy ditag oleh eita...hehe..pemilik blok sekadar coretan...untuk menyertaai satu give away oleh blog kepunyaan mia duniaku...



tarik tutup giveaway nie pada 30 april nie..so sape2 mau join giveaway nie dipersilakan klik banner diatas...segala syarat2 penyertaan giveaway boleh diketahui kat sane..berserta dengan itu anda boleh ketahui apa hadiah2 y menanti insan2 y bertuah..hehe

k dah jadi adat giveaway..maka sy perlu tag 2 org blogger lain..so kat cnie insan y sy pilih adalah..hehe


Saturday, 21 April 2012

contest doodle glider..


sbenarnyer sy nie x de le terror mane pun bab2 lukis2 doodle nie...p saje je nk mengedik gak join contest nie..contest nie anjuran cik merah itu jambu...blogger y mmg terror bab2 men'doodle nie..idea nie pun kebetulan timbul bila teringat dengan sugar glider member sy mase stdy dulu...comel,, dh beranak pinak pun sugar glider beliau skrg..rindu lak nk main2 dengan sugar glider beliau 2...suka tegok bila dia makan epal..2 favorite makanan dia..sbb 2 sy lukis sugar glider 2 ngh mengigit epal..hehe


p/s:-meh le join contest nie ramai2..menarik taw hadiah y beliau tawarkan 2...nk join klik cnie

HAPPY BIRTHDAY...

hari nie bezday sy nyer housmate..hehe...dh tua pun beliau..hehe..cit..bajet cam sy nie muda je lg..
sy mau ucapkan terima kasih pd beliau kerna sudi jd tukang masak kat rumah..sentiasa buat pelbagai menu tuk disi kedlm perut..sy doakan beliau moga panjang umur, murah rezki n cepat2 dpt jodoh..hehe..so kek kat atas nie sy buat khas tuk beliau,,hehe..
selamat hari lahir buat beliau...

Friday, 20 April 2012

buih-buih...


seronoknyer main tiup-tiup buih...haha..x kira le org nk kate cam budak2 ke...y penting sy suka tiup buih2 2...hehe...thumb up....hehe
jom main sama..p ade ke y nk main sama????
hehe...

Thursday, 19 April 2012

MUG PILIHAN...

seronok rasanyer kuar p shooping smlm bila dh rasa juling mata dengan kerja-kerja kat ofis..hehe
sy n housmate beli barang2 keperluan rumah kami...beli barang dapur..pastinyer x ketinggalan stok makanan..hehe..housmate sy nie ad satu kegilaan dia..dia suka sgt dengan mug...dh macam2 jenis mug y dia beli kat umah kami 2...so mug turut jadi mangsa kami...teruja sgt tegok  mug y bersusun atas rak 2..rasa cam nk beli semua..hehe...tp dalam byk2 2 kami tertarik dengan satu design mug nie..cun abiz..hehe..warna hitam + biru siap ada corak2 coffee lagi..so itu le mgsa mug terbaru kami..hehe..rupa mug tersebut lebih kurang kat bwh nie..hehe...

k 2 le rupa mug nyer..sy x snap pic nyer so sy lukis le lebih kurang..hehe

Saturday, 14 April 2012

jogging...


disebabkan smlm cuti maka housmate sy pun ajak le sy nie pegi jogging...itu merupakan aktiviti y sy mmg x suka buat..hehe..p kesiankn housemate nyer pasal..ikut kn aje le..maka lepas asar kami pun pergi le menuju kat stadium berdekatan rmh kami 2 tuk jogging kat trek kat c2....sy risau gak mau jogging nie cz risau badan sy akan mengalami kejutan y melampau...almaklum le lama tul x buat aktiviti tersebut...dengan itu kami mulakan denga warm up le dulu..then baru start jog...cukup 4 round trex 2 maka sy pun stop..x larat dh..housmate sy teruskan le jog sorg2...cukup 10 round baru dia stop...
sambil tunggu beliau 2 melangut le sy sorg2 kat tepi padang tegok ada budak2 duk main bola sepak..layan blues sat dengan angin y sepoi2 gitu..hehe..then lepas beliau rest seminit dua..kemudian ktorg blah le..hehe...

p/s: maka hari nie bila bgn tido pg tadi mula lah sy rasa sesuatu..iaitu rasa sakit2 badan...nie le padahnyer bila dh lama x bersenam..hehe

Thursday, 12 April 2012

sun-flower..


x pe y mau di taip tuk jadikan entry so sbb gedik gak nk mengupdate kat cni maka sy mau kasi kat kalian2 semua sekuntum bunga matahari sorang satu..
nah amik sorg satu...hehe...
ceh...nie kira cam bajet ada org nk singgah blog nie..
p walau pape pun terima kasih buat y sudi dtg kat blog nie....

Sunday, 8 April 2012

batuk vs minuman berais...

org cakap klu batuk x elok minum minuman sejuk @ berais..t makin teruk batuknyer...tapi nak wt camne sy nie lak sp y suka minuman berais..so walaupun batuk still sy teguk minuman sejuk..hehe..x peduli le apa org nk kata...x peduli le kena leter bertan-tan pun..haha..janji puas dpt minum minuman berais...
sy mmg x suka minum minuman y panas...huhu...

muka gembira dpt minum minuman berais...hehe

sedih taw bile org pksa suruh minum minuman panas..huhu


Friday, 6 April 2012

lipatan kertas...

sy suka origami..p disebabkan tangan sy nie bukan le berseni mana pun jd sy x reti mau buat lipatan2 kertas 2...y sy taw buat pun just y simple2 aje....setakat



bintang nie mampu le sy buat,,,simple aje semua org mampu buat...sy suka buat lipatan bintang nie..suka tegok bila dh bnyak..bila dh banyak sy isi dlm botol pas2 buat hiasan kat atas meja...cantik sgt..suka tegok..

carian google

nie y lagi satu sy taw buat..lipatan hati org kate..hehe..biasanyer sy buat lipatan nie guna duit kertas seringgit..klu guna duit seringgit 2 sy buat 2 hati..p bila guna kertas biasanyer lipatan satu hati cam kat atas 2 le...biasanyer sy buat penanda buku dengan lipatan hati 2...n sy suka bagi lipatan 2 kat member2..suka lekat kat dlam bezday card tuk member2 sy...

gambo google

lipatan nie jarang sy buat...sy buat pun bila duk melayan budak2..sy suka buat lipatan nie tuk budak2..hehe...nie namanyer lipatan muka kucing...hehe

p/s:-meh le kongsi kat sini liptan kertas pe y korang suka buat,,,heehe...korang mesti power buat liptan2 kertas nie kan..hehe

Thursday, 5 April 2012

carrot susu...

alhamdullilah selsema dah sembuh..tinggal batuk nie je y masih belum sembuh2 lagi...sabo je le..huhu...2 le sape suruh x mau makan ubat tahan je le..hehe...
sesape y mengalami selsema tu cuba le minum air carrot susu supaya dpt kurangkan selsema 2...sy ada baca artikel y carrot bagus tuk org y selsema..carrot leh kuatkan antibodi badan kita...selamat mencuba..hehe...alhamdullilah sy pun dh beransur pulih lepas minum air carrot 2...p semua nie pun dengan izinnya...syukur...

nah amik nie sy bagi carrot kan korang tuk buat jus..hehe

Tuesday, 3 April 2012

sy join contest blog ala tomey-tomey...

sy telah di tag oleh rakan blog nie..
sila lah singgah blog beliau dengan klik cnie..



bg sesiapa y berminat mau join contest nie cepat2 le klik banner kat ats...cepat2 dh nk dekat tarikh tutup contest 2...rugi taw x join..hehe...klu blog anda bertuah menjadi pemenang maka dapat le hadiah2 y ditawarkan oleh penganjurnyer..hehe..so ape lagi cepat2 le join contest 2..

k sudah menjadi kebiasaan bila join contest nie kena lah lak tag-mengetag kan...so sepertimana syaratnyer sy perlu tag 2 org bloggger lain..jadi dengan ini insan2 terpilih adalah...


Monday, 2 April 2012

HAPPY BIRTHDAY...

Dengan jarak y memisahkan kami maka sy utuskan  doodle nie bg mewakili diri sy buat kawan sy y menyambut ulang tahun kelahiran dia pd hari ini...hehe..
selamat hari lahir buat beliau..maka sy hadihkan kek berserta doodle ini..
p/s:-pd sape2 y menyambut ulang tahun kelahiran pd hari ini juga...sy doakan moga panjanh\g umur n murah rezki..

Sunday, 1 April 2012

VIRUS2 MENYERANG...

~cilok dr google~

waduh2 saat2 kerja ngh menimbun nie le dia nk menyerangnyer..huhu..
time2 nie le virus2 batuk n selsema mau dtg...terganggu ckit mau buat keja..sabo je le..
k..dlm keja menimbun sempat gak curi masa mau tulis entry nie...
k sambung balik wat keja..
bye..hehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...